19. heinäkuuta 2014

Aurinkoista kankaanpainantaa

Kesä, se vuodenajoista parhain, tarjoaa ihanan mahdollisuuden työstää projekteja ulkoilmassa. Mikäs sen ihanampaa kuin pakata tarvikkeet mukaan mökille ja sijoittaa itsensä merenrantaan askartelemaan. Aurinko hellii lämmöllä ja tuuli pyyhkii pois tukalan kuumuuden. Voisi jopa sanoa, että täydellistä. Ainoana miinuksena maassa askarteluun oli kankea varteni (eli ergonomiasta joutui hieman tinkimään).

Tänään pakattiin auto ja yksi kummilapsi mukaan ja suunnattiin mökille Lokalahdelle. Olin ajatellut että yhdeksän vuotias tyttö viihtyisi kanssani hyvin kun keksin  meille jotain kivaa tyttöjen tekemistä. Varasin mukaani kivet ja maalit, joista yhdessä teimme mökille oman ristinolla pihapelin.

Koska ysi vee on jo näppärä maalari varasin itselleni lisäksi kankaanpainantaprojektin. Kaksi Ikean valkoista koristetyynynpäällistä sai uuden desingnin. Käytin mustaa vesiohenteista kangasmaalia. Painamiseen käytin tähden mallista piparkakkumuottia. Aika monta tähteä sai painaa 50 x 50 cm tyynyyn, eikä niistä jokainen ole täydellinen. Toisaalta jokainen on omanlaisensa ja kangas näyttääkin itsetehdyltä. Lopuksi maalin kuivuttua kangas täytyi silittää, jotta tyynynpäälliset voi vesipestä.





Sen verran tyytyväinen olen lopputulokseen, että tyynyt päätyivät olohuoneeseen sohvatyynyiksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti